Lumpen 10 månader

Baby ska göra lumpen, det är ialla fall vad jag kallar det när hon ska bo i Umeå fram till nyår. Hon har fått jobb på arbetsförmedlingen som jobbcoach och börjar sin första dag nu på torsdag. Är ofantligt glad för hennes skull att hon äntligen har fått ett jobb som både kan vara en bra merit och något som kan utveckla henne. Sen är det naturligtvis tråkigt att bo ensam under så lång tid. Det som framför allt oroar mig är matlagningen, inte för att jag är usel på att laga mat (är ju värsta superkocken, se inlägg nedan) utan att inmundiga alla måltider ensam. Känslo ambivalensen är m.a.o. total. Tur att det går fort att blåsa ner till 090 när saknaden blir för stor.

Gick och vann det stora vinlotteriet på jobbet där vinsten blev ett välfyllt spritskåp. Bra avkastning på insatsen.

Tar gärna in förslag på singelmåltider.

Over and out


Förkyld

Tiden är ett finurligt fenomen, ibland kan den vara lång och seg men allt för ofta är det en bristvara som aldrig riktigt räcker till. Har börjat känna mig svälld i halsen och nyser som bara den = förkylningstendenser. Detta är dock något som jag inte alls kan pressa in i mitt schema. Det är väl egentligen fel att skylla på tiden när denna faktor är konstant men det är så mycket enklare att göra så än att prioritera om. Har börjat dopa mig med allskönes huskurer såsom apelsin, vitlök och några märkliga brustabletter som Baby har införskaffat åt mig. Placeboeffekten är med andra ord min räddning. Blir som Peter Pan det handlar bara om att tro så kommer det att gå vägen. Slutsatsen är då att jag lurar min kropp att den inte är på väg att bli sjuk så blir den inte det. Problem uppstår tyvärr när jag går in med inställningen att jag lurar mig själv men vet om det. Lurigt.

Får helt enkelt se hur denna inbördeskamp kommer sluta. Gärna mer kommentarer av er läsare eller måste jag skriva mer kontroversiella åsikter?


Novosibirsk

Fastlandsklimatet från Novosibirsk har tagit över norrbottenslän. Tyvärr så håller sig klimatet till den mörka årstidens temperatur och är ej beständig över året så att det kommer oss till gagn och glädje. Ni som är osäkra på fastlandsklimat och metropolen Novosibirsk har lektyren framför er. Läs och begrunda.

Har varit och hämtat ut min nya jobbdator idag. En liten svart historia som alldeles säkert kostar för mycket. Skönt med en dator som inte är seg som sirap när man ska använda den, vilket min gamla är. Fan man ska aldrig byta upp sig då går det inte att gå tillbaka till den gamla och vara nöjd. Denna jobbdator kommer att bli en dyr historia för mig när jag måste köpa en ny privat dator.....och en Iphone. Förbaskat vilken förlustaffär!

Jobb och slit hela veckan även fredag och lördag natt. Jag avslutar därför med en dikt av Åse-Nisse: Ingen rast och ingen vila bara gno och bara kila.

Back in town

Efter en makalös helg i Umeåstad har vi återvänt med flaggan i topp till hemmet i rosa huset. Jävulskt kul att vara på resande fot och som grädde på moset är det en ynnest att få komma hem till sitt eget. Håller på att ladda inför veckan som kommer, den kommer att vara späckad till fullo med tidskrävande processer. Planering är a och o men det är väl här jag som person ofta brister. Min räddning är den digitala kalendern i min telefon som jag följer som en slav. Dock håller min livräddare på att dö p.g.a. ålder. Jag behöver en Iphone (försöker övertala mig själv att jag ska investera) för mina yrkesmässiga behov. Men vi får väl se hur mycket jag ska skämma bort mig själv med materiella produkter. Behov före begär kanske får vara mitt motto...kanske.

Nu ska jag se mitt favorit pensionärsprogram: På spåret!
Hejja David och Emelie nu jävlar vinner vi!
Over and out

090 och en bitter vinterkyla

Efter en hård vecka är det skönt att få vila upp den gamla lekamen. Tutade söderut från Pite havsbad där jag var på jobb och anlände Torsdag kväll i Umeå stad. Kommunen välkommnade mig med en bötslapp på 500 kr för en felparkering. Bittert och hårt men ett nödvändigt ont för att lära nötter som mig själv om vilka regler som gäller. Var idag uppe på lunch i Universum där jag träffade en massa long lost pals. Fantastiskt att träffa alla och att de vanliga snacket var igång på en endaste gång. Spelar ingen roll hur länge man har varit ifrån varandra snacket är ändå sig likt och det är kul.

Får fortsätta några veckor till med skoljobbet. Kontinuitet är viktigt för eleverna och även för mig och resten av personalen. Men något fast är dock inte att tänka på. Hoppas att ni följer LAS debatten i Norbottens kuriren (www.kuriren.nu), ska bli intressant att se hur kommunen förklarar och försvarar det rådande mobbingen som pågår. Min stora fråga är vem detta system gynnar? Ska fundera på det under kvällen då vi är bjudna på fest och middag hos mr Mörk och hans bättre hälft. Det bästa idéerna är alltid längst ner i flaskan, så ikväll ska vi lösa Palmemordet och finanskrisen!

Trevlig helg till eder alla

Måndag hela veckan

Njuter av att ha mycket att göra. Tiden ska vara knapp för att det bästa resultaten ska uppvisa sig. Så är det då ialla fall för mig, arbete under press gör att velande och onödiga alternativ försvinner. Dock är det en fin balansgång mellan bra, kreativ stress och stress som är mer destruktiv och jobbig. Ska vara precis så där mycket att man hinner med det man ska utan att kvalitén blir lidande. Vetenskapligheten i min förklaring kan ifrågasättas..haha. Men jag hoppas att ni hänger med.

Baby har varit med om ketchupeffekten idag, stolt över henne och glädjs något oerhört.

Sticker ner till Umeå nu till helgen, förhoppningsvis hinner jag allt jag ska och kan glida redan på förmiddagen på fredag. Vore fantastiskt med en lunch på Uni med tillhörande skitsnack.
Over and out

Den skeva normen och den subjektiva verklighetsuppfattningen

Ju mer jag rör mig runt omkring i stan så slår det mig att samhället mer och mer premierar dumska. Vem är det som kostar samhället både energi och pengar? Det är inte de individer som har ambitionen att bidra och utveckla samhället till något bättre. Utan de som bryter ner och förstör är den grupp som vi satsar mest på. Missförstå mig inte, dessa individer (som är i minoritet) behöver samhället för att vända sin negativa trend. Men vem får betala för det, och här menar jag inte enbart monetärt utan även i t.ex. tid och uteblivna andra satsningar. Det kollektiva ansvaret straffar ut de som inte strular när det inte får sin beskärda del av kakan. Kan vi göra det annorlunda? Vad vet jag i min skeva subjektiva bubbla som jag kallar min livsvärld, min sanning! Tänk vad ett besök på AMS kan få en att fundera....haha

Trevlig helg alla glada 

Snöstorm

Ryssland kan vi sammanfatta det land vi bor i under dessa väderförhållanden. Kallt, eländigt och blött. En resa är en räddning. Tyvärr så bjuder inte svenskaspel upp med några större vinster på triss, inte för mig iallla fall.

Var och lyssnade på Hello Saferide igår. En lång djup stirr började konserten med. Man kände sig lite granskade av den kritiska artisten, underbart att hon har vänt på steken och stirrar ut och bedömer publiken istället för tvärtom. Kulturenshus är en gudagåva till Luleåborna. Vad gjorde folk innan?

Förhoppningsvis kommer jag igång med min undersökning nu under veckan som kommer. Lite små detaljer som ska fixas innan det bär av. Ikväll ska jag inkassera mitt förarbevis på skoter, så se upp i spåren för nu startar jag snart upp den gamla tvåtaktarn.

Klart slut

Helgens bravader

Redan en vecka efter examen var det dags att än en gång sätta sig i skolbänken. Jag, Emelie och Glenn håller på att ta skoterförarbevis. Själva studieinsatsen är väl allt annat än ansträngande, vi har nämligen en "lärare" som hellre drar gamla jakthistorier än undervisar om det som vi har betalt för. Så den stora bedriften är att hålla sig vaken under gubbens två timmars surr. Men förhoppningsvis resulterar det i ett tillägg på körkortet.

Två födelsedagskalas har jag hunnit med. I fredags var det mor som blev ett år äldre och skulle firas ordentligt. Och igår var vi och firade Lillis som även hon har tagit examen och fyllt år. Riktigt trevligt. Allsång med trubadur och en massa massa surr med alla. Kalles legosamling blev pricken över i:et, svårt nördigt men imponerande. Blev väldigt sugen att mixtra lite med hans kreationer men jag tror att det sker med livet som insats. Jag lät bli....

Veckan är nästan helt inbokad både med jobb och kvällsaktiviteter. Ska se Hello Saferide på onsdag så nu gäller det att lyssna in sig ordentligt på hennes låtar. Vill hemskt gärna kunna skrika med i texterna tillsammans med alla 14 åriga kids :-)

Nä nu ska jag se kriminaldramat Beck, förväntningarna är låga. Hoppas ni får en bra vecka utan större missöden!

RSS 2.0