Vecka mars

Trött men med ett lyckligt flin över läpparna. En intressant och tänkvärd vecka som är precis i min smak. Utmaningar och funderingar där tidigare uppfattade världsbilder ställer mig ambivalent. Bra att utmana sig själv i sina egna sanningar om hur världen är beskaffad. Prova!

Ska ner till björkarnas (snöröjarnas mardröm-) stad nu i helgen och träffa Baby, längtar efter henne. Förhoppningsvis kan vi skotta fram grillen och köra en premiär med oxe och en flaska Argentinskt.

Fredag

Är det inte besynnerligt att den dag som man är mest utmattad och slö är fredagen. Röven har nästan växt fast i soffan och att sträcka sig efter godisskålen är jämförbart med att göra en Everestbestigning. Men det skall icke förringas hur otroligt skönt det är att låta sig falla in i koman.
Trevlig helg

En ny gängmedlem

Ett stort grattis går ut till Stoor och Nordström! En ny illbatting har tillkommit i skaran och jag hälsar Lilly välkommen. Ska åka ner till Umeå och inspektera den nye sista helgen i Mars. Även ett stort grattis till Mr Mörk som har fått sin första tjänst nere i Umeå. Blir alltid imponerad av folk som lyckas hitta arbete trots de bistra finansiella tider vi har. 80-talisterna vår tids överlevare och mångsysslare. Man måste vara innovativ för att hålla sig sysselsatt.

Själv blir jag kvar på skolan fram till Påsk. Känns riktigt skönt att få fortsätta med en elevgrupp och bli mer involverad i det didaktiska arbetet.

Njut av den ankommande våren mina vänner!

Utröstad

Fienden har kommit till mitt hem. Jag har trott att vi har stått enade och samlade inför denna avart av musik. Men icke! Trots mina högljudda protester och mina alternativa förslag med bra musik så är melodifestivalen ett faktum i mitt hem. Denna folkstorm och hysteri kring detta fenomen ställer mig förundrad och förfärad. Musiken är ju inte ens nästan bra. I och för sig så är ju denna uppfattning subjektiv och mobbens smak är som baken, rosa och full av skit. Men förutom att det är usel musik så ställer jag mig frågan: Vem fan ringer in och röstar på dessa evenemang? Är det någon som överhuvudtaget bryr sig om vem som vinner? Är inte det absolut bästa vi kan göra att skicka en säker förlorare till finalen så att vi slipper betala denna cirkus med skattepengar nästa år. Nu ska jag vara helt ärlig och säga att det är bra att SVT ger profiten av dagens tvälingar till välgörande ändamål. Men som jag har uppfattat så är denna gest mer undantag än regel. Jaja jag slipper i alla fall se den frireligiösa häxan Carola genom TV-rutan. Man måste lära sig att uppskatta det lilla här i livet.

Trevlig helg på er alla

DC matchen

Jag vet att jag är lite sen med mitt inlägg om Sverige - Israel matchen. Men det skiter jag i! Tycker det är extremt viktigt att i denna debatt hålla fokus på vad det är som ska diskuteras, vad som är den heta potatisen. Och som jag har tolkat frågan är det hur staten Isrel behandlar den Palestinska minoritet som lever i omtvistade landområden. Här ligger det en konfliktsituation beroende på om man ser och tolkar utifrån suveränitetsprincipen eller genom folkrätten. Detta ger jag mig inte in i. Det som fascinerar mig är hur det kan tolkas som antisemitism så fort nationalstaten Israel kritiseras av behandlingen av minoriteter och hur de sköter sin utrikespolitik. Lite av en paradox att Israelerna behandlar sina minoriteter på detta sätt med tanke på vilken historia majoriteten har, men även det är en annan debatt. Jag anser att det är bra att det har blivit denna uppståndelse kring matchen (dock ej de olagliga protesterna) och att det en gång för alla inte går att isolera idrotten från världen runt omkring. Jag är inte emot Israels folk (eller tennisspelare) utan jag ställer mig kritisk till nationalstatens agerande i vissa frågor, både inrikes och utrikespolitiken. Gör det mig till antisemit?

Flygplatsens psykologi

Är det inte förundrande över hur mänskligheten fungerar? Flockdjur med ett orationellt beteende kanske kan sammanfatta de handlingar vi utför under vissa premisser. Flygplatser är en sådan arena när dumskan kommer till uttryck.
Scenariot: Planet som du åker har precis landat och den lilla "fasten your seatbelt" skylten slocknar. Vad gör då 90 % av planets passagerare? Jo, de ställer sig upp och trängs som tusan. Jag förstår att de som sitter närmast utgången gör sig redo men varför ska de stackare som sitter längst bak stå halvböjda och trängas i 5 minuter för att få stiga av? Denna kollektiva klaustrofobireaktion sker vid varje flygning som jag är med på. Jag har prövat att sitta kvar i min stol när jag sitter närmast gången och möter oförstående och halvt hatiskablickar av mina medpassagerare närmast fönstret. Det skall påpekas att jag inte försenar dem på något vis utan vi kommer ut exakt samtidigt som om jag hade rusat upp ur min plats. Denna cirkus fortsätter när vi kommer till rullbandet och ska hämta vårt bagage. Till och börja med, varför har alla frekventa flygare en svart rullväska av Samsonite? Och varför blir de förvånade att de måste kolla 7 väskor innan de hittar just sin väska? Hela problemet hade varit löst om de hade en stor sticker med HARADS IK på sidan, detta gör dem unika. Men icke, för då är de inte lika häftiga som sina andra flygarkompisar med helsvarta Samsonite. När man väl står där och väntar på sin väska så fungerar det inte att stå 5 meter från bandet så att alla kan se och gå fram när just sin väska kommer utan man bör stå högst 30 cm från bandet så att man kan lyfta i varje väska som rullar förbi. Problemet är bara att alla inte rymms där framme vid bandet. Varför är det så vi agerar? Jo mina vänner så här är det: Människor är smarta, folk är dumma i hela skallen. Kollektiva handlingar avsäger individansvar. Våga vara individ!

Puuuuh det var skönt att få vara lite arg och spotta över mänskligheten. 

Baby drog ner till Stockholm på jobb idag, så jag blir gräsänkling under veckan. Jobb och slit hela veckan även för mig. Ska försöka laga mig ordentliga måltider precis som om min dietist var hemma = Bacon all week long :)
Over and out

Hjelte/Johanssons B&B

Idag inkommer det en liten gäst på knappa 4 år som ska leva rövare inom våra väggar. Skrutten är på inkommande och morbror har planerat en massa roliga äventyr där det främst ska gå i sportlovetstecken. Uteaktiviteter står på agendan inklusive korvgrillning och skoteråkning. Förhoppningsvis tar vi oss ut på Småskär där alla dessa äventyr kan genomföras.

På Onsdag åker Limpan till Umeå för sin första arbetsdag. Hon kommer att vara bäst av alla!

Jag fortsätter att vela i valet av mobiltelefon. Kanske finns det någon teknikkunnig läsare som kan ge mig förslag både på abonnemang och telefon.

RSS 2.0