Ny vecka nya tag

Helgens fest blev en lyckad tillställning. Födelsedagsgubben var mycket nöjd med mat och party.

I natt har vi haft Clara som gäst. Clara är drygt tre år och en aktiv men snäll liten tjej. Många av lekarna har snurrat kring ett ämne som är väldigt aktuellt för en treåring, nämligen kiss och bajs. Många nallar har det varit som har gått på toa och detta har kompletterats med tillhörande ljudeffekter. Mycket underhållande för en barnslig morbror.

Har blivit involverad med ett projekt via Luleå universitet www.ntglar.se www.esf.se där jag ska genomföra intervjuer med ungdomar om arbetslöshet. Projektet sträcker sig fram till slutet på maj och känns riktigt intressant. Mer information om detta kommer inom kort. Förhoppningsvis kan jag kombinera detta med ett jobb på särskolan. Men även där har dimman inte riktigt lättat så jag återkommer.

Sju år med baby idag!

Festfixeri

Håller på för fullt att planera in Emelies fars 60 års fest som kommer upp nu i helgen. Jag och Emelie ska vara ansvariga för mat och dryck samt se till att allt fungerar under festen. Förrätten kommer bestå av en mango och korinader räkcocktail, den är nå jävulskt smarrig och väl beprövad i vårt hushåll. Till varmrätt kommer vi att göra en pesto och västerbotten bakad lax med basilka/limé olivolja och en citron potatisbakelse. Fan jag blir ju själv imponerad av hur fantastiskt det låter.

Drycken skall inhandlas på systemet. Bolaget har ju världens bästa sortiment och service. Vem som helst kan boka in en kostnadsfri träff med en vinexpert för att hitta det perfekta vinet till maten. Kan bara lyfta på hatten till systembolaget och tacka.

Jobbjakten fortgår och jag har diverse vikariejobb inbokat. Har eventuellt ett väldigt intressant jobb på gång. Mer om detta i senare inlägg.

Arbetslös/Arbetssökande

En helt underbar helg med firande i dagarna tre. Presenter, fika och goda drinkar har det blivit. Svårt nöjd, och tack till alla inblandade.

Måndag morgon kom alltså allt för fort. Vaknade upp och gav mig ner till byråkratins urtempel: Arbetsförmedlingen. Tack gode gud att jag inte är en 50+ gubbe som knappt har sett en dator. Satt bredvid en man som skrev in sig på datorn och var totalt chanslös. Jag tog lång tid på mig och höll säkert på en kvart. Den stackars, usla mannen satt kvar framför datorn när jag lämnade bygget. Uppföljning och möten är inbokade för våren och jag har ytterst låga förväntningar. Vilket i sig är bra, kan bara bli positivt överraskad! 

Ska alldels strax iväg och jobba, en eftermiddag med hårt slit och pedagogiska och didaktiska utmaningar. Go Daid!

Nu är det gjort!

Satt hela dagen igår och skrev min sista (?) tenta. Det var en jävulsk köttig tenta som tog hela 10 timmar att skriva. Efter 8 timmar ansåg jag att den vanliga fredagens lugn hade problem att infinna sig. Drastiska åtgärder var tvungna att tas. Första pilsnern öppnades redan vid 17 och ta mig tusan satte det inte fart på kreativiteten. Vipps var inspirationen inget problem, det kan dock ha att göra med att jag ljög ihop den sista frågan. Men det får den framtida rättningen utvisa.

Nu är det gjort och nu känns det lite tomt. 4,5 års studier med blod svett skratt och tårar. Ja fy fan. Det är inte för inte som man känner sig stolt över sina åstakommanden. Endast 1 % av världens befolkning har en examen från högskola eller univeristet. Kaukasisk man lever i minoritet.

Firandet bestod i att gå på Bakfickan och äta Rudolf med en fin flaska vin till. Underbart gott. Fick fina presenter av Mor och Far samt av syster Cilla och Glenn. Stort tack till Emelie för allt stöd genom åren, helt suveränt!

Nu ska jag ge mig ut på stan och hitta den perfekta presenten till Baby som fyller år imorgon. Viktigt att sjunga upp innan det stora framträdandet imorgon. Ikväll blir det lite drinkar här och eventuellt en utgång, du som läser kom förbi så skakar jag till en White lady åt dig! 

Födelsedag, sista tentan och ett heders!

Idag har jag fått rista ännu ett streck på väggen. Dagen började mycket bra när Limpan kom och bjöd på skönsång och presenter på morgonkvisten. Skönt som tusan att bli väckt av en kärleksfull flickvän och inte av en illasinnad mobiltelefon som ringer före skam.

Dagen har dock inte spenderats som en födelsedag ska spenderas. Har nött mig igenom alla slags moraltänkare som vår historia kan erbjuda, Aristoteles till Smith och alla där mellan. Svårt less på att nöta in kunskap som jag direkt inte får omsätta nångång, skulle vara i TP möjligtvis. Imorrn är det sista tentan innan examen, håller tummarna för en human tenta och ingen dödstenta som är gjord av en sadistisk religions doktorand. Hur det än går så ska det bli nå jävulskt skönt att det är över för nu ialla fall. Känner jag mig själv rätt så skulle jag gärna plugga någon kurs igen redan till hösten. Men men vi får väl se.

Ett heders har drabbat mig. Ett uppdrag som jag tar emot med stolthet och glädje! Ska vara toastmaster när Mr Kalix Mörk och Ida byter ringer med varandra i Kalix kyrka. Planeringen har redan börjat och speciellt den till svensexan, frågan är bara om vi ska ha kul med Thomas eller om det är vi som ska ha kul åt Thomas...

Luleå match nu, 3 friska poäng!

Kalas!

Vid snart 27 års ålder är det dags att ta in denna nya form av media. Ska ge mig in i bloggens värld med en väldigt ödmjuk inställning där jag inte på något sätt kommer att skriva varje dag men det jag skriver ska förhoppningsvis kunna berika både ert och mitt liv en smula.

Har firat min australienske svåger Glenn som fyller 39 år idag. Stackarn har blivit bosatt i den kalla delen av världen och tvingas att fira sin födelsedag i mörker och kyla istället för på stranden i Australien.....sucker. Han verkar dock trots min något mörka beskrivning trivas alldels utmärkt i denna del av världen. Hängde med min systerdotter Clara 3,5 år, tjejen med energi i sig. Hon hade byggt ett flygplan av snö idag och tagit sig en resa till Indonesien. Något som även hennes morbror gärna hade följt med på, men där tyvärr fantasin sätter gränsen av hur långt jag tar mig.

Ska ladda min ambitionsbössa och plugga som satan den här veckan för på fredag så tar jag min examen från universitet där 9 terminer har gått fruktansvärt fort. Veckan innehåller även både min och babys födelsedag så det blir mycket som ska firas nu


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0